Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ιδρυθείσα και ανεπτυγμένη στο Portland της πολιτείας του Oregon, η εταιρεία Columbia Sportswear κατασκευάζει ενδύματα έτσι ώστε οι κάτοικοι του Βορειοδυτικού Ειρηνικού να απολαμβάνουν την ύπαιθρο περισσότερο απο 70 χρόνια. Στο τιμόνι για πάνω απο 40 χρόνια ήταν η Πρόεδρός μας Gert Boyle. Η προσωπικότητα της "Σκληρής Μητέρας" μετέτρεψε την Columbia στην παγκόσμια αθλητική εταιρεία που είναι σήμερα, η οποία εξακολουθεί να εδρέυει στο Portland και να κατασκευάζει ρούχα και παπούτσια για να σας διατηρούν ΖΕΣΤΟΥΣ, ΣΤΕΓΝΟΥΣ, ΔΡΟΣΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ. Η τόλμη της οικογένειας Boyle και η μοναδική κληρονομιά του Βορειοδυτικού Ειρηνικού είναι αυτό που μας ξεχωρίζει απο τον ανταγωνισμό.

Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση που εξελίχθηκε σε παγκόσμια. Οι γονείς της Προέδρου Gert Boyle - Γερμανικής εθνικότητας που διέφυγαν απο τη Γερμανία το 1938 - μόλις έφθασαν στο Portland αγόρασαν μια μικρή εταιρεία καπέλων και την ονόμασαν Columbia Hat Company, εμπνευσμένοι απο το ποτάμι δίπλα στο καινούριο τους σπίτι. Αυτό το ταπεινό ξεκίνημα είχε τεράστια σημασία για την οικογένεια και σηματοδοτούσε μία νέα αρχή. Ο άντρας της ανέλαβε αργότερα την εταιρεία και μετά το θάνατό του η Gert πήρε το τιμόνι και απο νοικοκυρά μετατράπηκε σε διευθύντρια μέσα σε μία νύχτα. Σήμερα ο γιός της Tim Boyle είναι πρόεδρος και CEO. Η οικογένεια Boyle, όπως και η εταιρείας μας, έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες τις οποίες κατάφερε να ξεπεράσει απολαμβάνοντας δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Αυτός ήταν και ένας απο τους λόγους της επιτυχίας της.

Η Columbia αποτελείται απο ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με την ύπαιθρο. Τα προιόντα μας είναι πλέον διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο αλλά η έδρα μας παραμένει στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, όπου μεγαλπρεπή δάσοι πλαισιώνουν ηφαιστειογενή βουνά και μία αποκρυμνη ακτή. Εδώ εμείς κάνουμε πεζοπορία, ιππασία, ψαρέυουμε, κυνηγάμε, αναρριχόμαστε, κάνουμε camping, παίζουμε golf, κωπηλατούμε, τρέχουμε και απλά απολαμβάνουμε καθαρό αέρα με φίλους. Έλα μαζί μας.